Ny dør i gammel karm – Er det muligt?

 

Som udgangspunkt er det muligt at sætte en ny dør i en gammel karm. Det vil sige at du kan beholde dine karme i væggen, og nøjes med at udskifte selve dørpladen.

 

Der er dog flere ting du skal være opmærksom på, og som skal være opfyldt før du ved om det er et match mellem din eksisterende karm og din nye dør:

  1. Hængslerne på din nye dør skal have de samme afstande som hængslerne havde på den gamle. På den måde sikrer du at din nye dør passer til din gamle karm.
  2. Hængslerne skal være samme type som på den eksisterende dør
  3. Det er også vigtigt at tykkelsen på døren er den samme. De allerfleste døre der produceres i dag er 40mm.

Find indvendige døre herNår disse ovenstående parametre er opfyldt kan du nu gå på jagt efter din nye dør. Mål din gamle dør, altså selve dørpladen, og find ud af hvilken størrelse du skal bruge.

Standardstørrelserne i bredden på en ny dør er 62,5cm, 72,5cm, 82,5cm eller 92,5cm. Højden på en ny indvendig dør er normalt 204cm.

Snap-in hænglser


De fleste indvendige døre er monteret med såkaldte snap-in hængsler. Disse hængsler er centrerede, dvs. der er lige langt fra top og bund. På Swedoors indvendige døre er der 154cm fra midt hængsel til midt hængsel. Det betyder at lige gyldigt hvad højden på døren er, sidder hængslerne altså med den afstand mellem sig.

Så hvis din gamle karm passer til en dør med snap-in hængsel, og der er 154cm fra midten af begge hængsler, så er der stor sandsynlighed for at en ny dør med denne type hængsler vil passe.

 

Spørg os om alt vedrørende nye døre i gamle karme


Har du spørgsmål i forbindelse med at vurdere om en ny dør kan passe i den karm du har i forvejen, eller har du spørgsmål til indvendige døre på mål der ligger ud over standardstørrelserne, så kontakt os på info@bango.dk eller på tlf: 86 82 20 88.
Vejledning

Hvad kan vi hjælpe med?

Vi sidder et stort team af specialister klar til at rådgive og vejlede dig med dine spørgsmål.

86 82 20 88

info@bango.dk

Kontakt os