Døre

Hos Bango finder du et bredt udvalg af døre, hvad enten du ønsker et stilsikkert look eller det traditionelle. De kan leveres i standardmål eller speciellaves ud fra dine specifikke ønsker.
Vejledning

Hvad kan vi hjælpe med?

Vores store team af specialister sidder klar til at rådgive og vejlede dig med dine spørgsmål.

86 82 20 88

info@bango.dk

Kontakt os

Døre i store mængder

Hos Bango har vi et kæmpe udvalg af udvendige døre og vi er derfor sikre på at vi har en dør der passer til både din stil og dit behov. Med mere end 5.000 varer på lager er Bango Danmarks største specialbutik inden for facadedøreterrassedøre, og sidepartier, så du går yderst sjældent forgæves, hvis du kigger efter dør eller terrassedør hos Bango.

Når du skal købe ny dør eller terrassedør

Når du er på udkig efter en ny facadedør (nogle kalder dem også fordør, hoveddør eller yderdør), er der nogle praktiske forhold, der er gode at forholde sig til inden købet.

 • Vi har lavet en kort tjekliste som du kan bruge som hjælp inden du køber din dør:
 • Hvilken type dør eller terrassedør ønsker du rent stilmæssigt?
 • Hvilket materiale skal din yderdø være lavet af - træ, plast, træ/alu eller mahogni? Og hvilke forventninger har du til vedligehold af døren?
 • Åbningsretning?
  - Normalt er en facadedør indadgående og en terrassedør er udadgående.
  - Den side hængslerne sidder i og er synlige betegner om den er højre- eller venstrehængt.
  - Reglen gælder også for dobbeltdøre, hvor man regner ud fra den dør-del, hvor håndtaget sidder og, som dermed åbnes først.
 • Prisniveau?
 • Dørgreb og eventuelt med energiruder?
 • Certifikater og godkendelser på facadedøren?

Nogle gange er valget af dør eller terrassedør svært, og andre gange giver det sig selv … måske fordi den skal passe til de vinduer der allerede sidder i huset. Det er vigtigt, at fordøre og andre døre som fx terrassedøre passer godt til husets stil - en moderne højglansmalet dør passer f.eks. dårligt til en ældre murermestervilla.

Det kan altid betale sig at købe en facadedør af god kvalitet. Et godt mål for kvalitet er, at døren føles tung og robust. Døre, der er bygget op af flere lag, er som regel mere formstabile og holder derfor længere. En facadedør bør desuden have mindst tre hængsler, så den med tiden ikke bliver skæv eller slår sig.

Det er også vigtigt at tænke på, hvordan facadedøren eller terrassedøren skal vedligeholdes. En olieret massiv yderdør af f.eks. mahogni kræver noget mere vedligeholdelse end en facadedør, der er højglans-lakeret eller malet.

En oliebehandlet yderdør skal normalt vedligeholdes hvert tredje-fjerde år.

En lakeret eller malet yderdør skal normalt vedligeholdes hvert femte-sjette år.

Der findes også en række regler, som facadedøre og terrassedøre skal leve op til. Disse regler står i Bygningsreglementet og indeholder blandt andet en række energikrav, f.eks. om at facadedøre skal være ordentligt isolerede og tætte, så der ikke spildes unødig varme. Energikravet er, at facadedøren højst må have en U-værdi på 1,8. Denne U-værdi er et mål for varmetabet gennem en facadedør, og jo lavere U-værdi - jo bedre er din facadedør til at holde på varmen.

Gratis rådgivning om valg af billige døre

Hos Bango rådgiver vi dig gerne i valget af døre, hvad enten der er tale om en hoveddør eller en terrassedør. Samtidig kan vi - i kraft af vores store sortiment - næsten altid garantere, at vi kan finde en yderdør, der matcher dine ønsker, behov og krav.

Vores sælgere har desuden en meget bred erfaring og ekspertise inden for døre – både facadedøre, terrassedøre, skydedøre og sidepartier - og derfor kan vi altid rådgive dig grundigt.

Ønsker du rådgivning omkring valg af døre, så kontakt os på 8682 2088.