Alt du skal vide om 3-punktslås


Nedenfor gennemgår vi alt du skal vide om varer med 3-punktslås. Hvad er fordelene og hvorfor skal du vælge 3-punktslås og hvornår behøver du ikke?

3-punktslåsekasse - Hvad er det?

3-punktslås er et låsesystem der kun bruges på facadedøre, også kaldet yderdøre. Alle facadedøre der produceres i dag, produceres med 3-punktslås.

En dør med 3-punktslås 'hæfter' døren 3 steder i karmen. I top, bund og ved selve låsekassen ved dørgrebet. 

 

Tæthed og øget sikkerhed

At døren har 3-punktslås øger tætheden af døren. Dvs. døren trækker mere jævnt til karmen og minimerer derved risikoen for luftgennemstrømning mellem karm og dør. Dørens isoleringsevne er derfor mærkbart bedre og er derfor et mere energivenligt valg.

Det siger også sig selv at en facadedør med 3-punktslås er mere sikker i forhold til indtrængning og indbrud da døren, som nævnt, er hæftet 3 steder i karmen, frem for almindelige facadedøre der kun hæfter 1 sted, nemlig ved selve låsekassen. Det er sværere for en tyv at bryde en dør op der er hæftet 3 steder i karmen end en der kun er hæftet 1 sted.

Sikkerhedsdøre

Hvis du leder efter en decideret indbrudssikker dør, skal du kigge på disse: 

Indbrudssikker dør

Disse døre er godkendte sikkerhedsdøre.

Hvornår skal du vælge 1-punktslås, og i hvilke tilfælde anbefaler vi en facadedør med 3-punktslås?

 

Ud over at facadedøre med 3-punktslåse er en god idé at montere som hoveddør, kan det anbefales at montere en dør med 3-punktslås i din opvarmede garage eller i andre rum der ikke decideret er en del af selve boligen.

I rum der ikke er opvarmede, fx udhus eller redskabsskur kan en dør med 1-punktslås være det oplagte valg. Vigtigste parametre at vurdere ud fra er hvor god en isolerende effekt døren skal have, og hvor høj en sikkerhed du ønsker. 


Se hele udvalget af facadedøre her

 

Har du spørgsmål til facadedøre med 3-punktslås?

Er der spørgsmål til facadedøre med 3-punktslås vi ikke har svaret på her, er du meget velkommen til at kontakte os - så svarer vi hurtigst muligt på de spørgsmål du måtte have.

 

Kontakt os med dit spørgsmål her

 

Nedenfor ser du et eksempel på en af kovlerne i 3-punktslåsesystemet som aktiveres når håndtaget trækkes op. Det er kovlerne der hæfter ind i karmen, og dermed giver en ensartet tæthed og øget sikkerhed.

Har du spørgsmål eller er du bare nysgerrig?

Så kan du kigge over på vores blog. Her finder du en komplet oversigt over vores blogindlæg med dertilhørende videoer: 

Få svar på dine spørgsmål - Blog om Døre, Vinduer og garageporte!